Možnosti je veliko in tudi načini prikazovanja oglasov so različni. Vsaka video oglaševalska kampanja ima svoje posebnosti, zato moramo izbrati pravo mešanico prikazovanja oglasov.

Na hitro vam naštejemo samo nekaj možnosti:

In-stream video oglasi

YouTube portal, kot največje spletno mesto z video vsebinami ponuja možnost, da se vaš oglas zavrti pred izbranim videom (tako imenovan pre-roll). To je najbolj uporabljen način spletnega oglaševanje, ki ima velik doseg. Slaba stran takega oglaševanja je, da lahko uporabnik preskoči vaš oglas, zato moramo skrbno načrtovati komu naj se pokaže (izbira ključnih besed) in paziti da bo prvih nekaj sekund res atraktivnih za potencialnega kupca. YouTube omogoča tudi prikazovanje oglasov med video vsebinami in na koncu videa.

In-banner video oglasi

To so klasični banner oglasi, ki se pojavljajo na za vas pomembnih spletnih straneh. Video se sproži s klikom na oglas, ali se naloži in zavrti ob nalaganju strani. Lahko se tudi pojavijo čez celo stran ob kliku na oglas.

In-content video oglasi

To so oglasi, ki so postavljeni med drugo uredniško vsebino spleta. Ponavadi so povezani z vsebino portala. So manj moteči za gledalce, ki si jih ogledajo, kot nadgradnjo spletne vsebine. Ponavadi blagovne znamke oglašujejo na visoko rangiranih spletnih straneh s kvalitetno vsebino. Na ta način lahko vaša blagovna znamka pridobi s pomočjo kredibilnosti avtorja prispevka ali spletne strani.

Oglasi na družbenih omrežjih

Aplikacije družbenih omrežij in iger so dobra platforma za distribucijo video oglasov. Veliko uporabnikov uporablja mobilne naprave in tako lahko vidijo in delijo vaše video vsebine medtem ko se gibljejo, potujejo. Zaradi vse večje uporabe mobilnih naprav imate tako ogromen doseg. S pomočjo podatkov iz družbenih omrežij pa lahko zelo natančno določite komu se vsebina prikazuje.