Pritegnite pozornost vaših strank in jih aktivno usmerjajte s korporativnim videom

Video v kateremkoli poslovnem procesu je nujen. Komuniciranje brez videa ni več mogoče, naj si bo obveščanje in motivacija zaposlenih ali pa konverzija kupcev, povsod lahko uporabite korporativen video. Ne delajte videa zaradi videa, naredite video, ki ga bodo gledalci z veseljem pogledali in ga nagradili s sodelovanjem z vami.

Proces izdelave učinkovitega videa:

1 Določitev jasnih ciljev in opredelitev pričakovanega učinka - uspešnosti
2 Raziskava ciljne publike in trga
3 Odločitev in opredelitev osnovnega sporočila
4 Kreativni razvoj ideje in zgodbe
5 Pisanje scenarija in izdelava storyboarda
6 Snemanje, animacija in montaža
7 Distribucija videa
8 Meritev uspešnosti

Primeri korporativnih videov:

Predstavitev podjetja - dejavnosti

Predstavitev dejavnosti vašega podjetja je idealna oblika da ciljnemu občinstvu poveste kaj delate in kaj jim ponujate. Takšen video je idealen za hitro predstavitev na spletni strani ali pa se lahko vrti v vaši recepciji, zato naj ne bo daljši od treh minut. Povejte občinstvu kaj delate, vašo zgodovino, vrednote, največje uspehe in kako jim lahko pomagate pri njihovih problemih, osredotočite se na bistveno. Povejte vašim gledalcem, da ponujate točno to kar rabijo.

Video za utrjevanje blagovne znamke - brand video

Brand video je prikaz bistva vaše blagovne znamke, naj gledalec začuti kaj ste, kaj delate in kaj mu ponujate. Dobra video predstavitev vaše blagovne znamke je prvi korak do prodaje. Ta video bo mogoče kupčev prvi stik z vami. Video naj vsebuje trdne in močne izjave, ki predstavljajo vaše podjetje in vse za čimer stojite. Uporabite zgodbo, glasbo in montažo videa, ki bo zagotovila enoten prikaz vaše blagovne znamke.

Obletnice / praznovanja

Obletnice, novi prelomni dosežki, vse to je priložnost, da naredite video, ki obeležuje vaše uspehe. V videu se lahko pohvalite z vašimi dosežki in predstavite ključne ljudi, ki so to omogočili. Tak video bo v pomoč pri utrjevanju avtonomnosti vašega podjetja, uporabite ga lahko tudi v PR namene. Ne pozabite se pohvaliti in sprožiti čustev pri vaših gledalcih.

Predstavitev lokacije / okolja - tour video

Nekatere stvari lahko prikažete samo skozi video. Na ta način lahko prikažete okolje v katerem delate, prodajne prostore, proizvodne prostore, najnovejšo tehnologijo,… V turizmu lahko prikažete hotelske namestitve, naravne in kulturno zgodovinske znamenitosti in vse kar veste da bo všeč gledalcem. Virtualno se predstavite vašemu občinstvu in s tem dodatno učvrstite vašo prisotnost na trgu.

Sejemski video

Najpomembneje na sejmu je biti opažen. To ponuja sejemski video, pritegne pozornost in postreže z informacijami. Uporabite atraktiven video material, animirano grafiko in besedilo, ki gledalcu zagotovijo ključne informacije.

Lansiranje novih izdelkov

Pravkar ste lansirali nov izdelek ali storitev. Video vam bo pomagal, da bo zato izvedelo več ljudi. Naj bo kratek, jedrnat in naj pokaže vse bistvene prednosti izdelka ali storitve.

Video študija primera

Pokažite konkreten primer uporabe vaših izdelkov ali storitev pri vaši stranki. Povejte kakšen problem ste rešili stranki in kaj je s tem pridobila. Z uporabo dobrih praks si zagotovite pozornost si z lahkoto zagotovite pozornost kupca.

Video z izjavami vaših strank

Zakaj video kjer uporabite vašo zadovoljno stranko deluje? Kadar govorite vi o vaši dejavnosti je eno, kadar govorijo o vaši dejavnosti vaši uporabniki pa je čisto nekaj drugega. Ima večjo moč, drugi prepričujejo za vas. Potencialni kupci z veseljem poslušajo vaše obstoječe stranke…

Video z dogodka

Video s konference ali seminarjev, ki jih organizirate je vedno iskana vsebina. Gledalci, ki jih zanima tema s konference bodo bolj zaupali takim videom, kot pa klasični promociji. In čeprav tak video ni nujno samo marketinško naravnan, bo občinstvo hvaležno za informacije, ki jim jih posredujete in tako vas bodo pobližje spoznali. Posnetke s konference lahko uporabite tudi kot vabilo na naslednji dogodek.

TV oglasi

TV oglasi so še vedno dobra možnost za doseganje ciljnih občinstev. Po vsebini so različni vsi pa imajo cilj vzpodbuditi prodajo in dosegati čim večjo pozornost. Predstavite blagovno znamko, izdelek, storitev, akcijo,…