Prodajni video vodi do prodaje in novih strank.

Uporabite prodajno logiko in emocije, kombinacija teh dveh elementov pripelje do prodajnega videa. Uporabite še pravi medij in rezultat bo tu.

Proces izdelave učinkovitega videa:

1 Določitev jasnih ciljev in opredelitev pričakovanega učinka - uspešnosti
2 Raziskava ciljne publike in trga
3 Odločitev in opredelitev osnovnega sporočila
4 Kreativni razvoj ideje in zgodbe
5 Pisanje scenarija in izdelava storyboarda
6 Snemanje, animacija in montaža
7 Distribucija videa
8 Meritev uspešnosti

Primeri prodajnih videov:

Predstavitev dejavnosti

Ko nagovarjate vaše potencialne stranke naj sodelujejo z vami jim povejte kaj je vaša dejavnost. Video naj bo kratek in pregleden ter naj pokaže izdelke ali storitve, ki jih ponujate. Poudarite kje ste drugačni od konkurence. Predstavljajte si, da bi imeli manj kot minuto časa, da poveste kdo ste.

Video za utrjevanje blagovne znamke

Vaša blagovna znamka je obraz vaše dejavnosti, s katero morate prepričati bodočega kupca. Dobra video predstavitev vaše blagovne znamke je prvi korak do prodaje. Ta video bo mogoče kupčev prvi stik z vami. Video naj vsebuje trdne in močne izjave, ki predstavljajo vaše podjetje in vse za čimer stojite.

Video z izjavami vaših strank

Zakaj video kjer uporabite vašo zadovoljno stranko deluje? Kadar govorite vi o vaši dejavnosti je eno, kadar govorijo o vaši dejavnosti vaši uporabniki pa je čisto nekaj drugega. Ima večjo moč, drugi prepričujejo za vas. Potencialni kupci z veseljem poslušajo vaše obstoječe stranke…

Demonstracijski video

V videu z demonstracijo izdelka pokažite izdelek in vse lastnosti in prednosti, ki jih ima. Nazorno prikažite uporabo in se osredotočite na glavne funkcije izdelka in zakaj je tako uporaben. Največ minuto in pol imate na voljo.

Video nagovor

Z video nagovorom ustvarite odnos z vašim potencialnim kupcem. Ljudje kupujemo od ljudi, zato je potrebno ustvariti zaupanje med prodajalcem in kupcem. Pokažite se svojim kupcem v videu, nagovorite jih in ustvarite vez med vami, vašo blagovno znamo in kupci.

Point of Sale video - video predvajan v trgovini

V trgovini lahko z videom opozorite nase in odpravite še zadnje dvome pred nakupom. V videu kupca opozorite na vašo blagovno znamko ali pa razložite delovanje in lastnosti izdelka. Video naj bo kratek in enostaven, ne zadržujte kupca na poti do nakupa.