Ste naredili najboljši video, vložili veliko truda v idejo in produkcijo? Naredite še zadnji korak in ga vmestite tako, da ga bodo potencialne stranke tudi videle. Več ogledov, več konverzij.

Tri osnovna pravila za distribucijo videa:

1. Uporabite svojo spletno stran

Nato ste verjetno najprej pomislili, ker je zelo očitno. Prednosti gostovanja videa na lastnih straneh je več. Video na spletni strani vam bo prinesel več ogledov strani in lažje boste usmerili obiskovalce, da naredijo naslednji korak.

Za ogled videa ponudite izpolnitev spletnega obrazca, video lahko obiskovalec deli ali ga objavi na družbenih medijih, s klikom na izdelek v videu se pokažejo podrobnosti… Glavno je, da vam video ponuja različne možnosti angažmaja gledalca in pri tem ga ne motijo kakšne drugi oglasi ali linki.

2. Naredite maksimum na vaših že obstoječih kanalih

Učinkovita distribucija se začne doma. Največ lahko naredite na kanalih ki jih že upravljate in kjer že komunicirate z vašimi kupci. Npr. na vaši spletni strani, blogu, YouTube kanalu, Facebook profilu, Twitter profilu v vašem email marketingu. Postaviti na ogled vašo video vsebino na mestih kjer ste že komunicirali kupce je učinkovito in tudi poceni. Razmislite o:

  • sledilci na vaših družbenih kanalih: ti so prvi, ki lahko vidijo vašo video vsebino, usmerite jih nanjo na vseh družbenih omrežjih, ki jih uporabljate.

  • e-pošta: uporabite svojo mail listo in v e-pošti uporabite vašo video vsebino oz. link nanjo.

  • online oglaševanje: če že uporabljate iskalni marekting ali remarketing, lahko tukaj obvestite, da jim ponujate video na ogled.

  • strokovni forumi: če sodelujete na katerem od forumov ali na straneh s strokovno vsebino, lahko tam objavite članek z vašim videom vred.

3. S pomočjo vplivnežev do širšega občinstva

"Vplivneži" so ljudje, ki jim drugi sledijo ali upoštevajo njihovo mnenje. Lahko vam omogočijo dostop do širšega in ponavadi zelo relevantnega občinstva, ki drugače ne bi izvedeli za vas. Razmišljajte o blogerjih, upravljalcih forumov, ekspertih ali o znanih osebah.