Promocijski video pritegne in ozavešča prisotnost vaše blagovne znamke, storitve ali izdelkov.

S promocijskim videom lahko komunicirate vaše vrednote in pritegnete gledalca. S kvalitetno vsebino videa se lahko ločite od vaše konkurence in učinkovito nastopite na trgu.

Proces izdelave učinkovitega videa:

1 Določitev jasnih ciljev in opredelitev pričakovanega učinka - uspešnosti
2 Raziskava ciljne publike in trga
3 Odločitev in opredelitev osnovnega sporočila
4 Kreativni razvoj ideje in zgodbe
5 Pisanje scenarija in izdelava storyboarda
6 Snemanje, animacija in montaža
7 Distribucija videa
8 Meritev uspešnosti

Primeri promocijskih videov:

Produktni video

Radi bi povečali pozornost do vašega izdelka ali storitve. Video je idealno orodje za pritegnitev občinstva, bodite zanimivi, pošteni in uporabni. Tako bo video pritegnil gledalce, izdelek ali storitev pa bo ostala v njihovem spominu. Bodite pozorni, da ne posredujete preveč informacij in tako zamorite gledalca, naj jih bo le toliko da ohranjate gledalčevo pozornost.

Animacije

Z animacijo so možnosti neskončne. Ne potrebujete voditelja, igralcev ali studia in lahko ste neomejeno kreativni. Animacija omogoča predstavitev skozi zgodbo in uporabo humorja, oboje dodatno pritegne gledalca. Enostavnost animacije omogoča tudi razlago zahtevnejših vsebin in konceptov, ki jih je včasih nemogoče posneti v naravi.

Predstavitev turistične regije / znamenitosti

Video je idealen način predstavitve turističnih lokacij in dejavnosti. Pokažite najlepše lokacije, atrakcije in dejavnosti. Prikažite naravo v različnih letnih časih, ljudi ali zanimivo dogajanje. Tak video je “must be” za vsako turistično dejavnost.

Video intervjuji

Intervjuji so dober način podajanja informacij občinstvu. Z intervjujem lahko dobite zanimivo vsebino, ki bo pritegnila in prepričala vaše občinstvo. Lahko uporabite različne profile intervjuvancev, od strokovnjakov iz proizvodnje, sodelujočih na projektu ali uporabite zadovoljne kupce.

Predstavitev podjetja - dejavnosti

Predstavitev dejavnosti vašega podjetja je idealna oblika videa za prvo srečanje z občinstvom. Takšen video je idealen za hitro predstavitev na spletni strani, zato naj ne bo daljši od treh minut. Povejte občinstvu kaj delate in kako jim lahko pomagate, osredotočite se na bistveno, detajle boste razložili kasneje, v drugem videu. Predstavitveni video je lahko narejen tudi v obliki odgovora na najpogostejša iskanja na spletu, s tem boste dali dodaten pospešek optimizaciji vaše spletne strani.

Sejemski video

Nastopili boste na sejmu. Video je idealen za pritegnitev pozornosti in podajanje ključnih informacij o vaši dejavnosti. Video opremimo tudi z grafiko/besedilom, tako da bo deloval z ali brez zvoka.

YouTube oglasi

Vaš oglas mora takoj pritegniti gledalčevo pozornost in jo obdržati. Pozabite na detajle, osredotočite se na močna in zapomnljiva sporočila, ki bodo ostala v gledalčevi zavesti.

Predstavitev lokacije - prostorov

Če želite predstaviti vaše poslovne prostore, proizvodnjo ali mogoče hotelske nastanitve lahko to učinkovito naredite z videom. Takšen video lahko pri kupcih vzbudi zaupanje, vam pa poveča ugled.

Obletnice / praznovanja

Obletnice, še posebej okrogle so priložnost, da naredite video, ki obletnico obeleži. V videu se lahko pohvalite z vašimi dosežki in predstavite ključne ljudi, ki so to omogočili. Stranke opozorite nase in vzbudite zanimanje in zaupanje.

Point of Sale video - video predvajan v trgovini

Trgovine so idealna točka za nagovor kupca. V videu ga lahko opozorite na vašo blagovno znamko ali pa razložite delovanje in lastnosti izdelka. Video naj bo kratek in enostaven, ne zadržujte kupca na poti do blagajne.

How to video / Kako narediti

Z videom “Kako narediti” kupca naučimo uporabiti izdelek ali storitev. Obenem mu pokažemo koristnost delovanja in razblinimo zadnje dvome, ki so mu še ostali preden kupi izdelek. Te videi so lahko zelo enostavni a obenem pokažejo tudi vse detajle, zato je dolžina odvisna od tipa izdelka.